Daimler Mobility Blokzinciri Fabrikası, Startup Autobahn Expo gününde üzerinde çalıştığı üç kimlik projesini görücüye çıkardı.

Almanya merkezli otomobil üreticisi Daimler’in küresel çapta finansal ve mobilite hizmetleri sağlayan kolu Daimler Mobility, blokzinciri teknolojinin potansiyelini keşfetmek ve faydalarını uygulamak için bir “Blokzinciri Fabrikası” kurmuştu. Daimler Mobility Blokzinciri Fabrikası Başkanı Dr. Harry Behrens, bu yılın başlarında kimlik ve blokzinciri teknolojilerinin önemi açıklamıştı. Şirket şimdi bu alan yönelik çalışmalarını ortaya çıkardı.

Merkezi olmayan kimliğin çok sayıda çözüme kaydolma ihtiyacı duymadan müşteriler için sorunsuz bir deneyim oluşturabileceğini düşünen Behrens’İn konuya yönelik açıklamaları şöyle: “İnovasyon, 20 şirketin hizmetlerini bir araya getirebilmeniz ve bunları müşteriye bir şirket sunmuş gibi sunabilmenizdir. Müşteriler, tüm ekosistemde bir kez tanımlanır ve daha sonra bu kimliği, herhangi bir silo ve herhangi bir operatörle işlem imzalamak için kullanabilir. Şirketleri, araçları ve müşterileri belirlemek çok kolaydır. Blokzincirinin sağladığı şey budur ve bu, blokzinciri ve dağıtık defter teknolojisinin arkasındaki gerçek devrimdir.” açıklamalarında bulundu.

Daimler Mobility’nin Expo gününde sunduğu blokzinciri kimlik projelerinden birisi içinde çip barındıran araç cüzdanı donanımı. Çip kullanmak özellikle dış dünyayla sürekli etkileşime girmesi gereken gelecekteki otonom otomobiller için bir aracın kimliğini oluşturmanın en güvenli yolu olabilir. Daimler’in Riddle & Code ile geliştirdiği bu çözüm kimlik faydasının yanı sıra arabadan gelen verilerin güvenilirliğini de sağlıyor.

İkinci çözüm ise blokzinciri girişimi Spherity tarafından geliştirilen, bu sefer işletmeler için bir cüzdan sağlayan ve kimlik bilgilerini kanıtlayarak sözleşmeleri otomatik olarak imzalamaya imkân tanıyan bir merkeziyetsiz kimlik çözümü.

Üçüncü proje de Çin merkezli halka açık blokzinciri olan Ontology’ye dayanıyor. Daimler Mobility ve MoveX ile iş birliği yapılan proje bir özerk kimlik çözümü. Amaç, bir müşterinin tek kimlikle birden fazla mobilite hizmetini deneyimlemesini sağlamak ve aynı zamanda kullanıcının gizliğini korumak.

Otomotiv endüstrisi Blockchain ile ileriye taşınıyor

KaynakLedgerInsights