Allied Market Research tarafından yayımlanan rapora göre küresel otomotiv blokzinciri piyasası 2020’de 428 milyon dolar üretti. 2030 yılına kadar ise bu sektörün 5,6 milyar dolara ulaşması tahmin ediliyor.

Rapora göre 2020’den 2030’a kadar yıllık ortalama yüzde 29,3 oranında bir büyüme bekleniyor. Allied Market Research, değişen pazar dinamikleri, anahtar kazanma stratejileri, iş performansı, ana segmentler ve rekabetçi senaryoların da kapsamlı bir analizini sunuyor.

Manipülasyonlara ve veri sızıntılarına karşı koruma ihtiyacı ve daha hızlı işlemlere yönelik artan talep, küresel otomotiv blokzinciri pazarının büyümesini yönlendiriyor, ancak hükümet düzenlemeleri üzerindeki belirsizlik piyasanın büyümesini kısıtlıyor.

Ayrıca, taşımacılık ve lojistikte otomotiv blokzinciri teknolojisinin yüksek benimsenmesi ve daha iyi ödeme hizmetlerine duyulan ihtiyacın, tahmin süresi boyunca piyasa oyuncuları için yeni büyüme fırsatları yaratması da bekleniyor.

Raporda COVID-19 ile birlikte birçok otomobil üreticisinin faaliyetlerini durdurması nedeniyle blokzinciri teknolojisine olan talebin etkilenebileceğine de değiniliyor.

Rapor, uygulama, sağlayıcı, hareketlilik ve bölgeye göre küresel otomotiv blokzinciri pazarına dair veriler de sunuyor. Uygulama bazında tedarik zinciri segmenti 2020 yılında en büyük payı oluşturuyor. Bununla birlikte finans alanın da belirtilen tahmin süresince en yüksek büyüme oranını göstereceği tahmin ediliyor.

Allied Market Research tarafından yapılan 208 sayfalık araştırma pazar dinamiklerine dair oldukça detaylı veriler sunuyor. Raporun detaylarına buradan ulaşılabilir.

Otomotiv sektöründeki en önemli blokzinciri uygulamaları