Blokzinciri tabanlı oyun NBA Top Shot’ın geliştiricisi olan Dapper Labs, son yatırım turunda 305 milyon dolar topladığını açıkladı. Şirket yeni yatırımla birlikte küresel olarak genişlemeyi planlıyor.

Yapılan açıklamaya göre son yatırım turuna teknoloji odaklı yatırım firması Coatue öncülük etti. Dapper Labs bu yatırımla birlikte 2,6 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Girişim bugüne kadar toplamda 357 milyon dolar yatırım topladı.

Coatue’nin yanı sıra projeye Michael Jordan, Kevin Durant, Alex Caruso, Klay Thompson, Andre Iguodala ve daha birçok basketbolcu destek oldu.

Son zamanlarda NFT’lere olan ilginin hızla yükselmesiyle NBA Top Shot‘ın sunduğu ürünlere yönelik talep de önemli ölçüde arttı. Kullanıcılar NBA Top Shot aracılığıyla sevdikleri basketbolcuların önemli anlarının bulunduğu videoları ve bunların kartlarını NFT formatında satın alabiliyor.

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou konuyla ilgili olarak: “NBA Top Shot, basketbol fandomundan yararlandığı için başarılı bir proje. İnsanların favori takımları ve oyuncularıyla bağlantı kurmasının yeni ve daha heyecan verici bir yolu. Aynı sihri diğer spor liglerine taşımak, diğer eğlence stüdyolarının ve bağımsız içerik oluşturucuların açık platformları keşfetme konusunda kendi yaklaşımlarını bulmalarına yardımcı olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dapper Labs’ın web sitesinde yayınlanan detaylara göre NBA Top Shot toplamda yaklaşık 500 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Buna ek olarak platform yaklaşık 3 milyon işlem gerçekleştirdi.

Circle’ın stablecoin’i blokzinciri oyun platformunda kullanılacak

KaynakFinanceMagnates