Circle, popüler blokzinciri oyunu CryptoKitties’in yaratıcısı Dapper Labs ile kredi ve banka kartı ödemelerinin USDC sabit akçesine (stablecoin) dönüştürülmesine izin verecek bir anlaşma yaptığını duyurdu. Buna karşılık USDC, Dapper Labs’in Flow ağındaki oyun içi blokzinciri ödemeleri için kullanılacak.

Anlaşma, potansiyel kullanıcıların kripto para birimi ödemeleri konusunda kafa yorması gerekliliğini ortadan kaldırıyor ve Dapper Labs için gelir sağlıyor.

Dapper Labs’in konuya yönelik resmi açıklaması şu şeklide: “Circle’ın ödeme teknolojisi, yeni ağımız Flow ile birleştiğinde, herhangi bir geliştiricinin kullanıcı deneyiminden ödün vermeden kripto özellikli uygulamalar oluşturabilmeyi sağlıyor.

USDC’nin piyasadaki dolaşımı 2 milyar dolara ulaştı. Bu değer Mart ayındaki değerin 4 katı anlamına geliyor. En saygın sabit akçelerden biri olarak bilinen dijital para, dolar karşılığında kullanılabiliyor. Ayrıca para birimini destekleyen mevduatlar, dünyanın en büyük büyük muhasebe firmalarından biri olan Grant Thornton tarafından aylık olarak denetleniyor. Circle, düzenlenmiş sabit akçenin 80’den fazla ülkede banka hesaplarında kullanılabileceğini söylüyor.

Geçtiğimiz ay Dapper Labs, Flow ağı için Coinbase, Warner Bros, bazı NBA oyuncularından 12 milyon dolar değerinde para toplamıştı. Flow ağını büyütmek isteyen şirket ,oyunlar aracılığıyla sabit akçenin ana akıma ulaşmasını planlıyor.

Blokzinciri teknolojisinin sunduğu faydalar her ne kadar artık birçok farklı endüstride kullanılsa da teknolojinin henüz ana akıma ulaştığını söyleyemeyiz. Dapper Labs bu bağlamda blokzinciri tabanlı oyunların teknolojiyi ana akıma ulaştırmak adına muazzam bir araç olduğunu düşünüyor. Benzer düşüncelere sahip olan Circle da USDC’yi daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için blokzinciri tabanlı oyunları seçti.

CEPR Makale Özetleri 8: “Daha dengeli kripto paralar: Sabit Akçeler”

KaynakLedgerInsights