Kredi derecelendirme kuruluşu DBRS’in yeni bir raporuna göre yatırımcıların Bitcoin’e olan iştahı artsa da Kanada’nın büyük bankalarının bu akıma uyma ihtimali düşük

Bitcoin yükselmeye devam ederken bireysel yatırımcılar ve şirketler portföylerine giderek daha fazla kripto varlıkları ekliyor. Örneği, Tesla‘nın geçtiğimiz haftalarda 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığı açıklanmıştı. Son olarak ise MicroStrategy 1 milyar dolarlık Bitcoin satın aldığını açıkladı.

Buna karşın DBRS, özellikle Kanada’daki büyük bankaların bu çoğunluğa ayak uydurmak için acele etmediklerini söylüyor. DBRS, yatırımcıları alışılmadık yerlerde getiri aramaya iten düşük faiz oranlı bir ortamla karşı karşıya kalınsa bile 6 büyük Kanada bankasının “önemli seviyelerde kripto para tutmasını” beklemediğini belirtiyor.

DBRS bankaların bu heyecan eksikliğini fiyat dalgalanmalarına, yasa dışı faaliyetlere ve kripto para birimlerini çevreleyen düzenleyici önlemlerle ilgili risklere bağlıyor. Büyük bankalar için kripto alanındaki riskler dizisi ve düzenleme eksikliği göz önüne alındığında, Bitcoin tutmanın riskleri faydalarından ağır basabiliyor.

DBRS’in raporunda, yatırım tekliflerinin yanı sıra, bankaların temelde yatan blokzinciri teknolojisini operasyonları için faydalı buldukları belirtiliyor. Raporda blokzinciri ile ilgili yer alan ifadeler şöyle: “Blokzinciri uzun ve karmaşık süreçlerin yürütülmesinde verimliliği artırmanın yanı sıra güvenlik ve şeffaflık düzeyini de artırma potansiyeline sahiptir. Teknolojinin kapsamlı bir şekilde benimsenmesi muhtemelen uzun vadede gerçekleşecektir.

Miami belediye başkanı şehrin rezervini Bitcoin’e yatırmak istiyor

KaynakInvestmentExecutive