DeeMoney, Tayland’da Ripple’ın küresel finansal ödeme ağı RippleNet aracılığıyla canlı işlemler gerçekleştiren ilk bankacılık dışı kuruluş haline geldi.

Küresel ödemeler için kurumsal blokzinciri çözümü olan Ripple, dünya çapında 300’den fazla finansal kuruluşu RippleNet aracılığıyla birbirine bağlıyor.

DeeMoney şu anda bu ağı, Tayland banka hesaplarına bu çözümün daha hızlı ve daha ucuz ödemeler sunduğunu göstermek için kullanıyor. Ödemeler öncelikle Singapur, Endonezya, Güney Kore, İsrail, Orta Doğu ve Körfez bölgelerindeki önde gelen para transferi koridorları arasında gerçekleşecek.

DeeMoney CEO’su Aswin Phlaphongphanich, fintech’in Ripple ile ortaklık kurarak Tayland’daki finansmanı demokratikleştirmeyi hedeflediğini söylüyor. Sözlerine ise şöyle devam ediyor:”Ripple’ın teknolojisi, dünya çapında 300 ortağına aynı şekilde hitap eden ve otomatik bir sistem sunarak, teknoloji ekiplerimizin bunu sürecimize entegre etmesini kolaylaştırıyor. Böylelikle manuel işleri ve müdahaleyi azaltmaya yardımcı oluyor. Bu da maliyetleri azaltarak müşterilere önemli bir fayda sunuyor.

Bu ortaklığın ikinci aşamasında DeeMoney hedef ülkelerdeki en iyi ödeme ortağını belirleyecek. Daha sonra is şirket, RippleNet aracılığıyla Tayland’dan giden transferler sağlayacak.

Blokzinciri teknolojisinin sunduğu özellikler sınır ötesi ödemeleri oldukça kolay bir hale getiriyor. Şeffaflık ve güven, aracı kurumları ortadan kaldırırken maliyetleri azaltıyor ve para transfer hızını saniyelere indiriyor. Bu da geleneksel yöntemlere kıyasla müthiş bir avantaj sağlıyor. Fintech’lerin, hatta bankaların blokzinciri teknolojisini bu alanda nasıl uygulayabileceklerini araştırmasıyla dünya çapında para transferi eyleminin önemli bir dönüşüm geçirebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

KaynakFinTechFutures