NatWest Başkanı Howard Davies geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) pilot uygulamasının başlayabileceğini söyledi.

Bir Bloomberg etkinliğinde konuşan Davies, konuyla ilgili olarak “Önümüzdeki 3-5 yıl içinde dijital paranın İngiltere’de pilot seviyede dahi olsa kullanılmaya başlayacağını tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) itibari paranın dijital bir versiyonuyla devam edip etmeyeceklerine henüz karar vermiş değil. Aynı etkinlikte konuşan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, BoE ve İngiltere’nin bu konuda geride olduğunu düşünmediğini söyledi.

Bu açıklamalar BoE’deki Gelecek Teknolojileri Başkanı William Lovell’in iki hafta önce CBDC potansiyeli hakkındaki görüşlerini paylaşmasının ardından geldi. Lovell’e göre, İngiltere’deki dijital nakit talebinin çoğu çevrimiçi ve perakende satın alımlardan kaynaklanacak. Hatta şirketler için maaş bordrosu yapmak adına da çekici bir yol olabilir.

Bu yılın başlarında, İngiltere Merkez Bankası ve HM Hazinesi, Birleşik Krallık CBDC’sini keşfetmek için bir ekip oluşturmuştu. Haziran ayında ise merkez bankası, sabit akçeler ve CBDC dahil olmak üzere yeni para biçimleri hakkında bir belge yayınlamıştı.

İngiltere Merkez Bankası CBDC yol haritasını yayımladı

KaynakReuters