Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) Mashreq Bank ve FinTech firması Norbloc 2020 yılında blockchain tabanlı müşterini tanı (KYC) veri paylaşımı konsorsiyumu kurmayı hedefliyor.

DIFC, Mashreq Bank ve Norbloc, KYC’ye odaklanan Stockholm merkezli blockchain projesi ve Hyperledger konsorsiyumunun bir üyeleri, Dubai’deki işletmeleri desteklemek için 2020 yılının ilk çeyreğinde ortak bir konsorsiyum başlatmak istiyorlar.

Cointelegraph’ın haberine göre projenin bir parçası olarak taraflar, gelecekte katılacak finans ve devlet kurumlarının KYC çabalarını birleştirmek için bir konsorsiyum anlaşması başlatacaklar. Program daha sonra elektronik bir kimlikle doğrulanabilecek ve kullanıcıların diğer finansal kurumlarla veri paylaşmasını sağlayan tek bir dijital KYC kaydı oluşturacak.

DIFC Authority CEO’su Arif Amiri konuyla ilgili olarak: “Bu girişim, merkezde hem yeni kurulan hem de mevcut şirketler adına kusursuz bir deneyim sunmak üzere yenilikçi teknolojiden yararlanmak için eşsiz bir fırsat sunacak.” ifadelerini kullandı.

Temmuz ayının başlarında, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI), blockchain ticaret çözümlerinin benimsenmesini teşvik etmek için ortak bir girişime katılmıştı. Ticari çözümler, DCCI’nin yakın zamanda başlatılan ‘Dijital İpek Yolu’ platformunu destekleyecek ve bu, küresel ticaret sistemindeki büyük açıkları ortadan kaldırmak için blockchain teknolojisini kullanmayı hedefliyor.