El Salvador’un en büyük bankası Bancoagrícola’nın müşterileri artık kredilerini ve kredi kartı faturalarını bitcoin ile ödeyebilecekler. Bununla birlikte artık bankanın ödeme ağ geçidine bağlı tüccarlardan mal ve hizmet satın almak için kripto para birimini de kullanabilecekler.

1955 yılında kurulan ve şu anda Grupo Bancolombia’nın sahibi olduğu Bancoagrícola, mobil uygulaması aracılığıyla bitcoin ödemelerini etkinleştirmek için New York merkezli ödeme ağı Flexa’yı kullanıyor.

Flexa tarafından yapılan açıklamaya göre bankanın müşterileri ABD doları cinsinden kredileri ve kredi kartı bakiyelerini bitcoin ile “herhangi bir ek ücret veya marj olmadan tam adil piyasa oranından” ödeyebilecekler. Seçenek, El Salvador’un resmi cüzdanı Chivo dahil olmak üzere Lightning Network ile uyumlu herhangi bir cüzdanla çalışacak şekilde tasarlandı.

Bancolombia Group’un Wompi ağ geçidini kullanarak ödeme kabul etmek üzere kurulan El Salvador’daki mağazalar, Flexa aracılığıyla da bitcoin kabul edebilecek.

Bancoagrícola, 7 Eylül’de yürürlüğe giren kripto para birimiyle ilgili dönüm noktası niteliğindeki bir yasa uyarınca ödeme yöntemlerini bitcoin’i içerecek şekilde uyarlamak zorunda kalan El Salvador’daki birçok şirketten sadece biri. Starbucks ve McDonald’s gibi çok uluslu zincirler de dahil olmak üzere El Salvador’da faaliyet gösteren işletmelerin artık bunu yapacak teknolojiye sahiplerse bir ödeme şekli olarak bitcoin’i kabul etmeleri gerekiyor. Öte yandan tüketiciler, bitcoin ile ödeme yapmak veya yerel ABD doları para birimine bağlı kalmak isteyip istememe seçeneğine sahiptir.

El Salvador yasal para birimi olarak Bitcoin kullanmaya başladı

KaynakThe Block