Abu Dabi’nin en büyük telekomünikasyon şirketi Etisalat, çalışanlarına İK mektuplarını blokzinciri ile sağlayacağını duyurdu. Chaintrail.com ile ortaklığa giden şirket bölgede İnsan Kaynakları odaklı blokzincirini kullanan ilk örnek olacak.

İK mektupları çalışanlar tarafından bir kredi başvurusunda bulunurken veya iş değiştirirken önceki iş geçmişini desteklemek ve şu anda çalıştıklarını kanıtlamak için kullanılıyor. Bu bilgilere bir blokzincirinde sahip olmak, içeriğin değiştirilmemesini sağlıyor. Ayrıca Etisalat bu bilgilere ömür boyu erişim sağlamayı amaçlıyor. Böyle bir sistem, mektubu yayınladıklarını onaylamak için işverenle iletişime geçme gibi manuel işlemleri ortadan kaldırarak kimlik bilgisi doğrulamasını da hızlandırıyor.

Etisalat İK Başkanı Dena Ali AÍ Mansoori, İnsan kaynaklarında blokzinciri teknolojisinin uygulanmasının, çalışan verilerinin kendi kontrolünde olmasını ve her zaman, her yerde güvenli ve erişilebilir olmasını sağladığını söylüyor.

Etisalat’ın insan kaynakları departmanı ayrıca bir “İK Sanal Asistanı” çözümü de başlattı. Şirket Robotik Süreç Otomasyonunu insan kaynakları süreçlerine uygulayarak veri doğrulama ve veri taleplerini hızlandırdı. Ayrıca şirket, “ayın çalışanı” veya “üstün proje katkı ödülü” gibi çalışanların ödül ve takdir sertifikalarını da dijitalleştirdi.

Etisalat, BAE’nin ticaret finansmanı platformu UAE Trade Connect ve SmartWorld ile BAE’deki eğitim sertifikalarını dijitalleştirme girişimi de dahil olmak üzere diğer blokzinciri projelerinde de yer alıyor.

Son yıllar da kimlik bilgilerinin, referansların, sertifikaların ve sicillerin blokzincirine daha sık taşındığını görüyoruz. İki yıl önce PwC, bireylerin kimlik bilgilerini dijitalleştirmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan bir blokzinciri platformu olan Smart Credentials‘ı duyurmuştu. Geçtiğimiz yıl ise IBM, üniversite niteliklerinin yanı sıra eğitim ve beceri geliştirme programlarını vurgulayan akademik ve profesyonel nitelikler için bir blokzinciri kimlik bilgileri platformu başlatmıştı.

Microsoft merkeziyetsiz kimlik aracının beta sürümünü yayınladı

KaynakLedger Insights