Facebook yeni kripto para birimi projesi Libra için bir ödül programı başlattı. Sosyal medya devi Libra’da açık bulup raporlayanları 10.000 dolara kadar ödüllendirecek.

Visa, PayPal, Uber ve daha birçok şirketin üyesi olduğu Libra Birliği, bu ödül programıyla Libra blockchain’i üzerindeki açıkların kapatılmasını ve daha güvenli bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Açık kaynaklı bir blockchain üzerinde çalışan Libra’yı güçlendirmek isteyen Facebook, ödül miktarını hataların çeşitlerine ve büyüklüğüne göre değiştirecek.

Bazı Libra Birliği üyeleri bu programın başlatılmasından hoşnut. Zira son zamanlarda oldukça yoğun eleştirilere maruz kalan Libra’ya dair olumlu bir gelişme duymak oldukça zor hale gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Financial Times’ın haberine göre birkaç kurucu üyenin Libra’ya verdiği desteği çekmek istediği ortaya çıkmıştı. Yasal düzenlemeler konusunda endişe eden şirketler adlarının Libra ile anılmasından çekinir olmuş durumda.

Ödül programı için HackerOne platformuyla ortak çalışan olan Facebook, geliştiricilerin ve araştırmacıların sistemdeki açıkları raporlamalarını bekliyor.

Facebook iştiraki Calibra’nın Güvenlik Direktörü olan Aanchal Gupta konuyla ilgili olarak: “Libra Blockchain’i en yüksek güvenlik standardında tutarken geliştiricilerin bu girişime çeşitli bakış açıları ve uzmanlık katacağını umuyoruz.” açıklamalarında bulundu.