Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Kongre’ye Fed’in kripto para birimleri hakkında merakla beklenen raporunun “haftalar içinde” çıkacağına dair güvence verdi.

Şimdiye kadar yayımlanması beklenen rapora dair açıklama Jerome Powell’ın katıldığı bankacılık komitesi duruşmasında geldi. Senatör Mike Crapo, Fed başkanının daha önce çok yakında geleceğini söylediği rapora ilişkin Powell’a soru yöneltti. Powell buna karşılık “Rapor gerçekten hazır ve önümüzdeki haftalarda yayımlayacağımızı umuyorum. Bunu tekrar söylemekten nefret ediyorum.” cevabını verdi.

Fed tarafından yayımlanacak rapor, ilgili taraflara aradığı tüm cevapları sağlayan türden bir rapor olmayabilir. Powell bununla ilgili olarak “Bu daha çok soru sormak ve halktan yanıt aramak için bir alıştırma olacak” ifadelerini kullanıyor.

Raporun, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) veya dijital dolar görünümüne odaklanması bekleniyor.

Fed’in doları dijitalleştirme potansiyeli, kripto endüstrisinin yanı sıra para politikasının geleceği ile daha geniş çapta ilgilenenler için de büyük bir ilgi konusu oldu. Buna Eylül sonunda Powell’a mektup yazan 7 kongre üyesi de dahildir.

FED Başkan Yardımcısı: Stablecoin’ler CBDC’leri gereksiz hale getirebilir

KaynakThe Block