Florida’nın en büyük çocuk hastanesi Angel Kids Pediatrics, sağlık teknolojileri platformu Team.Care Network’ü hayata geçirdi. Solve.Care’in blokzinciri tabanlı iş gücü yönetimi çözümü, COVID-19 testlerinin yönetilmesine yardımcı olacak.

Angel Kids Pediatrics doktoru Ashraf Affan, çocukların virüse yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu söylemesine rağmen virüsü bulaştırma ihtimallerinin yetişkinlere kıyasla iki kat daha fazla olduğunu söylüyor. Ayrıca, bu pandemiyi kontrol altına almanın en iyi yollarından birinin zamanında bilgi paylaşımı ve önlemeye odaklanmak olduğunu da belirtiyor.

Team.Care Network kullanıcılara, potansiyel maruziyete ilişkin gerçek zamanlı güncellemeler sağlıyor. Ağ ayrıca, Angel Kids çalışanlarının COVID-19 test sonuçları da dahil olmak üzere mevcut sağlık durumunu takip etme imkanı sunuyor. Angel Kids, çalışanların sağlığını izleyerek kullandıkları ağın, sağlık verilerinin güvenliğini sağlarken salgının etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini de umuyor. Ağın sunduğu bilgilerle birlikte Angel Kids, iş gücünü ve hastalarını korumak için bilinçli kararlar verebilir.

Bu sistemle birlikte toplanan tüm veriler uçtan uca şifrelemeye sahip ve çalışana ait olan bir dijital cüzdanda saklanıyor. Paylaşıma yalnızca çalışanın açık rızası ile izin veriliyor. Blokzinciri teknolojisi burada, verilerin bütünlüğünün korunmasını, denetlenebilir ve değişmez olmasını sağlamak için kullanılıyor. Sağlık hizmeti uygulamalarında blokzinciri kullanmanın diğer faydaları arasında da artırılmış veri güvenliği, gizlilik koruması, şeffaflık ve verimlilik yer alıyor.

Dünyayı etkisi altına alan pandeminin yarattığı sıkıntıları çözmek için birçok devlet ve kurum blokzinciri teknolojisine yöneliyor. Teknolojinin sağlık alanında sunduğu potansiyel faydalar mevcut krizin daha iyi yönetilmesine imkan tanırken gelecekteki benzer salgınlar için de daha güçlü önlemler alınmasına yardımcı olabilir.

Blokzinciri sağlık hizmetlerinin geleceğini nasıl değiştirebilir?

KaynakLedgerInsights