The Block’un yayımladığı rapora göre Fortune 100 listesindeki 72 şirket halihazırda blokzinciri teknolojisini uyguluyor ya da araştırmalarına devam ediyor.

ABD’de en çok kazanan 100 şirketi inceleyen The Block, 72’sinin blokzinciri teknolojisinin fırsatlarını keşfetmeye çalıştığını ya da uygulamalar geliştirmesinin şaşırtıcı olmadığını söylüyor. 2017’deki kripto para çılgınlığı sonrası ABD’deki birçok şirket blokzinciri sistemlerini araştırmaya karar verdi. Örneğin IBM, teknolojinin tüm endüstrileri, hatta dünyayı değiştirme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.

Rapora göre blokzinciri ürünlerini araştıran 72 şirketin yüzde 42’si henüz teknolojiyi keşfetme aşamasını geçmemiş durumda. The Block teknolojiyi keşfetme aşamasını, firmaların blokzinciri projelerini patentlemesi ve blokzinciri konsorsiyumlarına katılma çalabaları olarak tanımlıyor. Kalan yüzde 58’lik kesim ise halihazırda bir pilot çalışmasının içinde yer alan ya da blokzinciri uygulaması bulunan firmaları temsil ediyor.

Fortune 100 şirketleri arasında blokzinciri teknolojisini en çok kullanan sektörler sırasıyla finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, enerji ve teknoloji oldu. Rapora göre en popoüler blokzinciri ağı Hyperledger Fabric. Hyperledger’ın bu egemenliği ise Hyperledger Fabric üzerine inşa edilmiş IBM Blockchain’e dayandırılıyor. Walmart’ın ve diğer birçok şirketin tedarik zinciri takibine yönelik pilot çalışmaları buna bir örnek olarak gösterilebilir. Hyperledger’ı ise Ethereum ve Corda takip ediyor.

The Block’un Fortune 100 şirketlerinin blokzinciri kullanımına yönelik hazırladığı rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Deloitte blokzinciri anketi: Küresel adaptasyon artıyor

KaynakTheBlock