Fransa Merkez Bankası (Banque de France) İsviçre merkezli SEBA Bank ile sınır ötesi CBDC ödemeleri testini tamamladıklarını açıkladı.

Fransa Merkez Bankası tarafından yayımlanan basın bültenine göre Fransa tarafından gelen ısrar bu testin bir an önce gerçekleşmesine vesile oldu. Yapılan ödeme işlemi Fransa Merkez Bankası ile dijital ve geleneksel varlıkların yanı sıra kripto para birimleriyle de yakından ilgilenen SEBA Bank arasında gerçekleştirildi.

Test, akıllı sözleşme simülasyonu aracılığıyla CBDC ihraçlarını ve halka açık bir blokzincirindeki ödemeleri ele aldı. Spesifik olarak CBDC’ler, Koşullu Menkul Kıymet Teslimatı özelliğinde TARGET2-Menkul Kıymetleri tetiklemek için tasarlanmış listelenmiş menkul kıymetleri temsil ediyordu. Merkez bankası, halka açık blokzincirinin adını belirtmemiş olsa da daha önceki deneylerinde Ethereum kullanmıştı.

Fransa Merkez Bankası Finansal İstikrar ve Operasyonlar Genel Müdürü Nathalie Aufauvre konuyla ilgili olarak: “Bu deney, geleneksel ve dağıtılmış altyapılar arasındaki etkileşim olanaklarını göstermeyi mümkün kıldı. Ayrıca finansal varlıkların blokzinciri ortamında sunduğu fırsatlardan yararlanmak için diğer ittifakların da önünü açıyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaya göre testler bir süre daha devam edecek. Ayrıca Fransa ve İsviçre Merkez Bankaları arasında da yakın zamanda bir işlem gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Fransa ve İsviçre merkez bankaları uluslararası ödemeler için CBDC’yi deneyecek

KaynakThe Block