Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) hızla büyüyen yapısı ile kısa sürede önemli çalışmalara imza attı. Bu çerçevede girişimlerin ve bireylerin de BCTR çatısı altında yer alabilmesi için BCTR Girişim Üyeliği ve Bireysel Kayıt imkanı hayata geçirildi.

BCTR kurulduğu günden itibaren üyelik ve iş birliği çerçevesinde pek çok kurumu çatısı altına aldı. Diğer yandan blokzinciri teknolojisi üzerine çalışan girişimler ve bireyler de her zaman BCTR’nin ilgi odağında yer aldılar. Bu yapıyı daha kurumsal hale getirmek adına  girişimlerin ve bireylerin BCTR’ye bütünüyle ücretsiz olarak başvurabileceği yeni üyelik ve kayıt modelleri hayata geçirildi.

Dileyen tüm girişimler BCTR’ye ücretsiz olarak Girişim Üyeliği başvurusu yapabilecekler. Başvurusu kabul edilen girişimler BCTR bünyesinde diğer üyelerin sahip olduğu imkanlara da erişebilecek.

BCTR Girişim Üyeliği başvurusu için aşağıdaki şartlar aranacak;

  • Blockchain teknolojisi üzerinde MVP seviyesi ve üstü çalışan bir ürün geliştirmiş olmak veya blockchain alanında sosyal faaliyetler göstermek.
  • Mevcut ürün, hizmet veya faaliyet alanı ile alakalı yazılı bir dokümantasyona veya sunuma sahip olmak.
  • En fazla 5 yıl önce kurulmuş olmak.
  • Yıllık cirosu 600.000 TL altında olmak.

BCTR Girişim Üyeliği, mevcut Platin üyelerden birisinin referansını gerektirecek ancak BCTR mevcut Platin üyelerinden referansı olmayan girişimler başvuru yaptıkları takdirde başvuruları tüm Platin üyeler ile paylaşılarak değerlendirme talep edilecek. BCTR Girişim Üyeliği başvurularının tamamı BCTR Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlandırılacak.

BCTR Girişim Üyeliği hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru formu, BCTR Üyelik Başvuru sayfasında bulunabilir.

BCTR Bireysel Kayıt İmkanı

Bireyler de artık BCTR’ye kişisel olarak kayıt olabilecekler. Bireysel BCTR kaydı online form aracılığı ile ücretsiz şekilde gerçekleştirilecek.
BCTR Bireysel kaydı alınan kişilere aşağıdaki imkanlar sunulacak;
    • Mevcut kayıt koşullarını sağlamak şartı ile BCTR Ekosistem Haritasında yer almak
    • BCTR üyelerine özel etkinliklere ve eğitimlere, kontenjanın yeterli olması durumunda, davet* usulüyle katılım göstermek.
    • BCTR Çalışma Gruplarına, davet* usulüyle, katılım göstermek ve katkı sağlamak.
    • BCTR genel katılama açık etkinliklerde, kontenjan önceliğine sahip olmak.
      *Davetler bireysel kayıt formunda yer alan bilgilere dayanarak BCTR organizasyon ekibi tarafından belirlenecek.