Goldman Sachs Emtia Araştırmaları Başkanı Jeff Currie, CNBC’de katıldığı bir programda kripto para birimlerine yönelik yorumlarda bulundu.

Currie, hem altın hem de kriptonun yükselen fiyatlara karşı bir korunma (hedge) olarak kabul edildiğini söylerken bu bağlamda kripto para birimlerinin altının değil, bakırın yerini aldığını belirtti.

Currie’nin röportajda kullandığı ifadeler şöyle: “Dijital para birimleri altının yerini tutamaz. Herhangi bir şey olursa, bakırın yerini alabilirler. Bunlar risk yanlısı, riske açık varlıklardır. Riskli enflasyon korumalarının yerine geçerler, risksiz enflasyon korumalarının değil.

Bitcoin üzerinde 10 yıllık bir ticaret geçmişimiz olduğunu vurgulayan Currie, bu nedenle Bitcoin’in kesinlikle riskli bir varlık türü olduğu da sözlerine ekledi.

Nisan ayından bu yana altın, ABD dolarının zayıflamasıyla birlikte yaklaşık 200 dolar arttı. Bitcoin ise 2021’de %25’ten fazla arttı, ancak son üç ayda %25 oranında da bir düşüş gösterdi.

Geçtiğimiz aylarda kripto salım satım ekibi oluşturan ve ilk Bitcoin türev işlemini gerçekleştiren Goldman Sachs son zamanlarda kripto para birimleriyle fazlasıyla haşir neşir. Banka geçtiğimiz Mart ayının başında özellikle kurumsal müşterilerden gelen talepleri göz önünde bulundurarak daha önce rafa kaldırdığı kripto para birimi işlemlerini yeniden başlatacağını açıklamıştı.

Goldman Sachs blokzinciri ve dijital para konusunda iyimser

KaynakCoinDesk