COVID-19 pandemisi etkisini sürdürmeye devam ederken birçok yaşam alanında temizlik ve hijyene hiç olmadığı kadar dikkat ediliyor. General Electric de hava yolculuğu deneyimini daha güvenli ve hijyenik hale getirmek için havalimanının operasyonlarını dijitalleştiriyor.

GE Aviation‘ın blokzinciri tabanlı Wellness Trace uygulaması, New York’taki Albany Uluslararası Havaalanı’nda kullanılacak. COVID-19 temizlik protokollerini takip edecek olan uygulama, geçtiğimiz Haziran ayında GE tarafından, TE-FOOD ve Eurofins ortaklığıyla geliştirildi.

Uygulama temel olarak, havayollarının yolcular ve çalışanlar için COVID-19 taramasını takip etmeleri ve havaalanı ya da uçakların temizliğini izlemek amacıyla protokoller belirlemeleri için bir platform sağlıyor. Yolcular bu uygulama aracılığıyla belirli bir bölgenin temizliği ile ilgili geri bildirimlerini paylaşabilecekler. Albany Havaalanı, GE Aviation’ın blokzinciri tabanlı bu çözümünü havaalanı temizliği odaklı kullanan ilk müşterisi olacak.

GE Aviation blokzinciri teknolojisine yabancı değil. Platformu sağlık sertifikaları ya da uçak parçaları gibi birçok şeyin takip edilmesine imkân tanıyor. Wellness Trace uygulamasının da kullanıcılar tarafından benimsenip ‘Waze’ ve ‘Yelp’ gibi kullanılması bekliyor.

Blokzinciri tabanlı çözümün efektif olarak kullanılabilmesi için Albany Havalimanına 45’in üzerinde QR kodu yerleştirildi. Kullanıcılar bir alanın ne kadar yakın zamanda ve etkili bir şekilde temizlendiğini kontrol etmek için kodu tarayabilecek. 3 aylık denemenin ardından GE Aviation ve Albany Havaalanı, uygulamadaki olası iyileştirmeleri tartışacak ve uygulamanın sağlık taraması için kullanımını genişletme olasılığını keşfedecek.

GE Aviation blokzinciri tabanlı sağlık kimliği geliştirdi