Hindistan Hükümeti destekli bir öğrenme girişimi olan SWAYAM, programına yeni bir kripto ve blokzinciri kursu ekledi.

SWAYAM (Genç Zihinlere Yönelik Aktif Öğrenme Çalışma Ağları), Hindistan vatandaşlarına ücretsiz olarak çevrimiçi kurslar için birleştirilmiş bir platform ve portal sağlayan Hindistan’ın İnsan Kaynakları Geliştirme Bakanlığı’nın bir programı.

“Blockchain Teknolojisine Giriş ve Uygulamalar” dersi, herkesin kaydolması ve öğrenilmesi için ücretsiz olarak sunuluyor. 24 Şubat 2020’de başlayacak olan AICTE onaylı kurs 8 hafta sürerek 2020’de sona erecek.

Kurstaki der başlıklarının arasında ise Bitcoin ve Blokzincirine Giriş, Hashing, Açık Anahtar Kripto Sistemler, Açık ve Özel Blokzincirleri, Bitcoin, Blockzinciri ve Script’leri, HAsh Puzzle, Ethereum ve Akıllı Sözleşmeler, Hyperledger’a Giriş, Corda, E-Hükümet için Blokzinciri kullanımı, Sağlık Bilgi Sistemleri yer alıyor. Ayrıca blokzinciri teknolojisinin çeşitli kullanım senaryolarına da odaklanılacak.

Kursa katılmak ve dersleri almak ücretsizken kursun sonunda sertifika almak isteyenler belirtilen merkezlerden belirli bir ücret karşılığında sertifikalarını alabilecekler.

Ücretsiz blokzinciri kursunun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

KaynakTechworm