Hindistan hükümeti gelişmekte olan blokzinciri teknolojisine yönelik bir ulusal strateji hazırlamak istiyor.

Hindistan’ın Bilgi Teknolojileri Bakanı Sanjay Dhotre, teknolojinin potansiyelini ve farklı kullanım alanlarını göz önünde bulundurarak ulusal çapta bir blokzinciri stratejisinin hazırlandığını söyledi.

Bakan, yönetim, bankacılık, finans ve siber güvenlik gibi potansiyel uygulamalarda blokzincirinin önemli araştırma alanlarından biri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu amaçla, ülkenin Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Bankacılık Teknolojisi Geliştirme ve Araştırma Enstitüsü ve diğer devlet kurumları ile birlikte “Blokzinciri Teknolojisinde Dağıtık Mükemmeliyet Merkezi” projesine destek vermişti.

Dhotre’nin söylediklerine göre Bakanlık, akademik sertifikaların, satış işlemlerinin ve diğer belgelerin doğrulanması gibi çeşitli kullanımlar için blokzinciri tabanlı bir PoE üzerinde çalışıyor. Mülk kaydına yönelik bir blokzinciri çözümü halihazırda Telangana eyaletinde pilot edilmişti. Geliştirilmekte olan diğer çözümler ise ticaret finansmanı, bulut güvenliği ve KYC üzerine odaklanmış durumda.

Blokzinciri teknolojilerini benimsemeye hazırlanan Hindistan kripto para birimlerine karşı olan sert tavrını sürdürüyor. Kripto para birimleri ile ilgili hazırlanan son yasa tasarısı kripto para birimi kullananlar için 10 yıla kadar hapis cezası öneriyor. Merkez Bankası da geçtiğimiz yılın Nisan ayında bankaların kripto para borsalarına ve kripto firmalarına hizmet vermesini yasaklamıştı.

KaynakThe Block