Hollanda merkezli lojistik çözümleri sağlayıcısı Portbase, blokzinciri tabanlı platform TradeLens ile entegrasyonunun ilk aşamasını başarıyla tamamladı. Birlikte Amsterdam ve Rotterdam’daki limanların operasyonlarını ve temel süreçlerini yönetecekler.

Yapılan açıklamaya göre hem Portbase hem de TradeLens, dijital bir liman altyapısı yönetim sistemi aracılığıyla küresel bir taşıyıcılar, limanlar ve terminaller ekosistemi oluşturmayı hedefliyor. Gelecekte tüm bunlar TradeLens’in blokzinciri altyapısı tarafından desteklenecek.

Portbase‘in genel müdürü Iwan van der Wolf, blokzincirinin şirketin operasyonlarını daha etkili bir şekilde organize etmek için nasıl kullanıldığını şöyle açıklıyor: “Lojistik zincirindeki tüm oyuncuların, karşılıklı ilişkilerine bakılmaksızın verileri birbirleriyle kolayca, hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyarak dahil olan herkes için ticareti geliştirir. Portbase, Hollanda limanları aracılığıyla küresel ticaret için bir veri merkezi görevi görür ve Kuzeybatı Avrupa’daki bölgesel ağlara bağlantıyı kolaylaştırır.

IBM’in TradeLens Küresel Yetkilileri Lideri Norbert Kouwenhoven ise bu seçilen yapının tek tıkla yükseltmeye imkan sağladığını ve ekosistemin kapsamı arttıkça kolayca genişletilebileceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yine Cointelegraph, Rotterdam Limanı’nın önde gelen bazı nakliye şirketleriyle blokzinciri tabanlı bir pilot çalışmaya başladığını duyurmuştu. Bu pilot çalışmanın amacı da limana her yıl boşaltılan milyonlarca konteynırın güvenliğini ve verimliliğini artırmaktı.

Küresel tedarik zinciri sektörü blokzinciri ile düzene girecek

KaynakCointelegraph