Metaverse’e katılan ilk küresel ulaşım şirketi Hong Kong’tan…

Hong Kong merkezli MTR Corporation, sanal dünyada yeni ve sürükleyici deneyimler yaratmak için The Sandbox Metaverse’e katılan ilk küresel ulaşım şirketi oldu. Şirket, 21 Nisan Perşembe günü The Sandbox ile ortaklığını duyurarak “Metaverse’ü keşfedeceğini ve sanal dünyada yeni ve sürükleyici deneyimler yaratacağını” bildirdi.

Sandbox, merkezi olmayan bir sanal oyun dünyası ve Hong Kong merkezli bir Animoca Brands yan kuruluşu.

MTR Corporation İcra Kurulu Başkanı Dr Jacob Kam, “Metaverse’deki yeni yolculuğumuza başlamak ve müşterilerle yepyeni bir şekilde etkileşim kurmak için The Sandbox ile stratejik ortaklıktan heyecan duyuyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Metaverse, topluluğumuzla etkileşim kurmak ve eğlenceli bir yer inşa etmek için sanal alana girmemize, aynı zamanda gerçek dünya deneyimimizi sınırların ötesinde ekleyecek yeni fırsatları yakalamamıza izin veriyor.”

MTR Corporation, oyunlaştırma yoluyla benzersiz sürükleyici deneyimler yaratmak için metaverse tabanında demiryolu odaklı bir sanal alan oluşturmayı ve yaratıcıları bu yeni topluluk platformunu oluşturmaya teşvik etmeyi planlıyor.

Şirket özellikle Web3 ve metaverse aracılığıyla genç nesil ile etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Öte yandan ​​şirket, gelecek planlarıyla ilgili ayrıntıların henüz net olmadığını ve şu anda ortaklığın önümüzdeki yıllar için daha büyük bir yol haritasının başlangıcını oluşturduğunu aktardı.

Şirket, oyunlaştırılmış sanal istasyonun fiziksel demiryolu ortamından kopyalanarak inşa edileceğini ve oyuncuların bir yolculuktan daha fazlasını vadeden bir MTR yolculuğunu deneyimleyeceğini söyledi.

MTR ayrıca bir müze inşa etmeyi ve Metaverse’de STEM eğitimini kolaylaştırmanın yollarını keşfetmeyi de planlıyor.

Tren sürmek, hatta bir tren istasyonu işletmek ve sürekli gelişen bu alanda heyecan verici maceraların kilidini açmak dahil olmak üzere sonsuz yeni olasılıklar söz konusu olacak.

Kaynakblockchain.news