Huawei Cloud, Pekin belediye yönetimi ile blokzinciri tabanlı bir veri paylaşım platformu oluşturuyor. 

Jintai News’in haberine göre geliştirilecek olan blokzinciri çözümü, insan odaklı ve şehrin sakinleri için faydalı olacak şekilde tasarlandı. Ortak bir girişim olan bu blokzinciri platformu günlük şehir prosedürlerinin etkili veya şeffaf olmayan alanlarını hedefleyecek.

Beklenen çözümler arasında, COVID-19 salgını nedeniyle ortaya çıkan sorunlar sonucu, şehrin sağlık hizmetleri altyapısına yönelik iyileştirmeler de olacak. Blokzinciri destekli çözüm, tıbbi müdahaleleri koordine etmek için şehirdeki her hastaneden alınan verileri kullanarak salgınların eğilimlerini önceden tahmin edebilecek.

Geliştirilecek olan blokzinciri destekli platform, Pekin şehri altyapısının daha sıradan bölümlerine de hitap edecek. Odak alanları arasında şehir yönetimi kararları, park ve yol kullanım sorunlarına yönelik şikayet ve itirazların ele alınması, şehir sakinlerinin evlerindeki su, gaz ve elektrik kullanımıyla ilgili risklerin kontrol edilmesi de yer alıyor.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, dünya çapında Çin’in casusluk yapmasını kolaylaştırdığı iddiasıyla Batı’da tartışmalara yol açmıştı. Siber casusluk ve veri koruma 2018’in sonlarında ABD’nin Huawei ürünlerini yasaklamasına neden olmuştu. Ancak tüm bunlar Huawei’nin özellikle veri yönetimi alanında blokzincirini uygulamaya yönelik girişimleri de dahil olmak üzere Çin’deki yeni fırsatları takip etmesini engellemedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in blokzinciiri tabanlı teknolojileri teşvik etmesinden bu yana Çin’de bu teknolojiye olan ilgi ciddi oranda arttı. Hali hazırda dünyanın diğer bölgelerine göre  blokzinciri alanında önde olan Çin, teknolojiyi kamu kuruluşlarında da yoğun bir şekilde kullanarak benimsemeye çalışıyor.

Bu yıl Çin’de 10.000 yeni blokzinciri şirketi kuruldu

KaynakDecrypt