IBM, Covid-19 eksikliklerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir tedarik zinciri çözümü olan Rapid Supplier Connect’i duyurdu. Ağa katılan alıcılar arasında New York hastaneleri ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının yanı sıra çeşitli devlet kurumları da yer alıyor.

Genellikle sağlık tedarik zincirinin bir parçası olmayan çok sayıda şirket şu anda maskeler, önlükler, siperlikler gibi ekipmanlar üretiyorlar. Alıcılar bu şirketleri bulmak ve onlara güvenmek konusunda zorluk çekiyor. Blokzinciri teknolojisi de bu konuda devreye giriyor.

Yeni çözüm Chainyard tarafından geliştirilen “Trust Your Supplier” blokzincirini kullanıyor. Tedarikçilerin bir kez kaydolduktan sonra bilgilerin izin verilen alıcılarla birden çok kez paylaşılmasını sağlayan sistem tedarikçiler ve alıcılara büyük zaman kazandırıyor. Covid-19 dışında, Vodafone, Cisco, Lenovo, Nokia ve Schneider Electric gibi birçok büyük marka halihazırda bu sistemi kullanıyor

Trust Your Supplier’ın yanı sıra çözüm, IBM tedarik zinciri ve envanter yönetimi tekliflerini de içeriyor. Nitelikli alıcılar ve tedarikçiler Rapid Supplier Connect’e Ağustos ayı sonuna kadar ücret olarak erişebilecekler.

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 krizinin yol açtığı sıkıntılarla mücadele etmek için birçok firma yeni çözümler geliştirmeye çalışıyor. Ancak çözümlerin büyük çoğunluğu temas izleme ve bağışıklık kimlikleri zerine yoğunlaşıyor. Temas takibi konusunda geliştirilen çözümlerin gizlilik endişesiyle merkeziyetsiz olması talep ediliyor. AB parlamentosu da bunu talep eden organizasyonlardan birisi. Pandemi ile mücadele ederken bir taraftan da gizlilik ve güvenlik konusundaki endişelerin ortadan kaldırılması isteniyor. Blokzinciri teknolojisi de bu konuda güçlü bir alternatif yaratıyor.

COVID-19 sahte haberleriyle mücadele için blokzinciri kullanılacak

KaynakLedgerInsights