Popüler sosyal medya platformu Instagram, kripto sanatlarını sergilemek isteyen kullanıcılardan ekstra ücret talep etmeyecek…

Bazı popüler blokzinciri ağlarında basılan NFT’ler, kısa süre sonra Instagram’a giriş yapabilecek. CoinDesk, Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya aracı Instagram’ın Ethereum, Polygon, Solana ve Flow için takas edilemeyen tokenler’in (NFT) entegre edilmesini planladığını, şirket kaynaklarından öğrendi. Bahsi geçen ağlar, Ethereum ve Bored Apes’in piyasa değerinde lider olduğu dijital koleksiyon ticaretinin büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor.

Pilot uygulama, ilk etapta ABD merkezli küçük bir NFT meraklısı grubuna hitap edecek. Lansman sırasında Instagram’ın dört zincirin hepsinden NFT’leri destekleyip desteklemeyeceği bildirilmedi.

Instagram, MetaMask gibi yaygın olarak kullanılan kripto cüzdanlarını desteklemeyi amaçlıyor. Kullanıcılar cüzdanlarını tanımlayarak NFT sahipliğini kanıtlayabilecek, onları profillerinde sergileyebilecek ve NFT’leri basan yaratıcıları etiketleyebilecekler.

CoinDesk, Twitter’ın ilk olarak ocak ayında Polygon NFT profil resimleri için yaptığı gibi, Instagram’ın da kullanıcılardan NFT yayınlamak ve paylaşmak amacıyla gerçekleştirecekleri eylemlerden ücret talep etmeyeceği bilgisine ulaştı.

Karar, muhtemelen NFT’ler için yeni bir kültürel görünürlük dalgası anlamına geliyor. Instagram’ın aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcısı var; birçoğu platformu kendi içeriklerini tanıtmak ve pazarlamak amacıyla kullanıyor.

Financial Times daha önce Meta’nın NFT pilot uygulamasını Facebook’ta para basma ve grup üyeliği seçenekleriyle Instagram’da takip edeceğini bildirmişti.

Güncelleme:

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, gelişmeyi doğrulayan bir kamuoyu açıklaması paylaştı.

KaynakCoindesk