Japonya’nın varlık bakımından en büyük üçüncü bankası Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) R3’ün Marco Polo ticaret finansmanı blokzincirini yıl sonuna kadar ticari olarak kullanmaya başlaması bekleniyor.

Banka, geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptığı açıklamada, bir Japon genel ticaret şirketi olan Mitsui & Co, ara petrokimya sektöründeki bir Taylandlı şirket Indorama Ventures ve Tayland’ın üçüncü büyük bankası olan Bangkok Bank’ı kapsayan sınır ötesi bir kavram kanıtlama çalışması testinin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Açıklamaya göre platform, katılımcıların satın alma taleplerini, faturaları, lojistik bilgilerini, nakliye planlarını ve liman bilgilerini güncellemelerine olanak tanırken, otomatik eşleştirme yüksek verimli veri uzlaşmasına imkan sağlıyor.

Ticari finansman süreci hala manuel ve kağıt bazılı olarak işliyor. Bunun da oldukça verimsiz olduğu aşikar. Blokzinciri teknolojisinin sunduğu faydalarla bu sürecin otomatikleştirilmesi, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Açık kaynaklı Corda kullanan Marco Polo, Dublin merkezli TradeIX ve New York merkezli R3 LLC tarafından desteklenen bir ağ. Bangkok Bankası, Mitsui & Co, SMBC, Amerika Merkez Bankası, BNP Paribas, Mastercard, Standard Chartered dahil olmak üzere birçok önemli finansal kuruluşu üye olarak sayıyor. Ağ kısa süre önce Rusya ve Almanya arasındaki ticaret finansmanı işlemleri için testleri tamamlamıştı.

KaynakCoinDesk