Wall Street devi JP Morgan, kripto pazarındaki erişimini genişletmek ve ödeme grubunda Web3, metaverse ve kripto genelinde yeni müşterileri hedeflemek için yeni bir iş geliştirme uzmanı arıyor.

Kripto para borsası Coinbase için bankacılık hizmetleri sağlayan JP Morgan’ın LinkedIn’deki iş ilanına göre firma, ticari bankacılık ve hazine hizmetlerini Web3, kripto, FinTech & Metaverse ve alt sektörlere doğru genişletmek için istekli.

Yeni işe alınan kişi, bankanın Batı Kıyısı’ndaki teknoloji, medya ve telekom ödemeleri ekibine dahil olacak. İş tanımına göre yeni işe alınan kişi, işlemsel FX, likidite, hazine hizmetleri ve saklama dahil olmak üzere çok çeşitli ödeme ürünleri için yeni kurumsal müşteriler kazanmaktan sorumlu olacak.

Bankanın ilanda kullandığı “Bu segmentler için bir endüstri başucu kitabı yok. Bu kişi yol haritası çizmek, çerçeveler oluşturmak ve belirsizlikler arasında son derece hızlı hareket eden şirketlerle çalışmak konusunda rahat olmalıdır. Bu bölümler finans uzmanlarının geleneksel eğitimine uymayan yazılımlar hakkında artırılmış teknik bilgi gerektirir.” ifadeleri de dikkat çekiyor.

Uzun süredir blockchain sektörüne ilgisi olan JP Morgan 2020 yılında ilk kez kripto borsaları Coinbase ve Gemini’ye bankacılık hizmetleri sağlamaya başlamıştı. Daha yakın bir zamanda ise bankacılık devi Decentraland’de bir şube açmıştı.

Daha önce Morgan Stanley ve Citigroup gibi diğer Wall Street devlerinin de bu alanlara yönelik iş ilanlarına denk gelmiştik, ancak Bitwise CEO’su Hunter Horsley’nin dediği gibi, bu tür iş ilanları bankaların yeni kripto fırsatlarını hızlı bir şekilde benimseyeceği anlamına gelmiyor.

Bahreyn Merkez Bankası JP Morgan dijital parasını deniyor

KaynakThe Block