JP Morgan, dijital cihazların işlemler için sanal para birimlerinin arkasındaki teknolojiyi kullanabileceğini göstermek için dünyanın yönrüngesindeki uydular arasında blokzinciri ödemelerini test etti.

Bankalar, nesnelerin interneti olarak da bilinen birbirlerine bağlanan akıllı cihazlar bağımsız olarak işlem yapmaya başladığında ödemeleri işlemeye hazır olmak istiyor. JPMorgan’ın blokzinciri şirketi Onyx’in CEO’su Umar Farooq, uzayın bunu denemek için harika bir yer olduğunu düşünüyor.

Farooq konuyla ilgili olarak: “Fikir, IoT ödemelerini tamamen merkezi olmayan bir şekilde keşfetmekti. Uzaydan başka hiçbir yer yeryüzünden daha kopuk ve ademi merkeziyetçi değildir. Aynı zamanda IoT’yi test etmenin eğlenceli bir yoluydu.”

Banka uzay deneyi için üçüncü şahısların kendi uydularında yazılım çalıştırmasına izin veren Danimarka şirketi GOMspace ile anlaştı.

Farooq uydu testinin, blokzinciri ağlarının günlük nesneler arasındaki işlemleri güçlendirebileceğini gösterdiğini söylüyor. Testler ayrıca, daha fazla özel şirket kendi cihazlarını uzaya fırlattıkça uyduların ödeme karşılığında birbirlerine veri gönderdiği bir pazar oluşturmanın mümkün olabileceğini de gösterdi.

Onyx’in 100’den fazla çalışanı var ve blokzinciri uygulamaları banka için gelir elde etmeye yakın. Bölümün uygulamaları arasında, kağıt çeklerin ve IoT deneylerinin yerini alacak bir proje olan ve 400’den fazla bankayı içeren ödeme bilgi ağı Liink de bulunuyor.

JPMorgan blokzinciri raporunu yayınladı

KaynakReuters