JPMorgan bu hafta blokzinciri hakkında kapsamlı bir rapor yayınlayarak teknolojinin ana akım tarafından benimsenme beklentilerine ve Facebook destekli Libra gibi projelerin uygulanabilirliğine değindi.

Bu yılki “J.P.Morgan Perspectives” raporunda, blokzincirinin borsalar gibi şirketler arasında daha yaygın bir kullanım gördüğü iddia ediliyor, ancak ana akım tarafından benimsenmesinin hala uzakta olduğu vurgulanıyor.

Raporun temel sonuçları arasında, dağıtık defter teknolojisinin bankaları dönüştürmek adına uzun vadede bir potansiyelinin görüldüğü ifadesine yer veriliyor. Ancak bu açıklama, ilerleme hızının yasal ve teknik kaygıların, özellikle de “platformlar arası entegrasyonun” çözülmesine bağlı olacağı uyarısı ile birlikte geliyor.

Raporda yer alan ifade şöyle: “Blokzinciri çözümlerinin yaygın olarak en az 3 ila 5 yıl arasında bir uzaklıkta uygulanacağını görüyoruz. Ancak makroekonomik çevre, yasal ve düzenleyici çerçeveler gibi zorluklar ve platformlar arası entegrasyon gibi teknik zorluklar ilerlemeyi yavaşlatabilir.

74 sayfalık rapora göre bankalar takas / hesaplaşma ve teminat sistemlerini oluşturmak için giderek artan oranda dağıtık defter teknolojisi kullanıyor. Ayrıca, “kripto pazarının olgunlaşmaya devam ettiği ve kurumsal yatırımcıların kripto para ticaretine katılımının artık önemli olduğu” da belirtiliyor.

JPMorgan’ın raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

KaynakJPMorgan