Bankacılık devi JP Morgan, JPM Coin’in ticari kullanıma hazır hale gelmesiyle birlikte Onyx adlı yeni bir blokzinciri birimi oluşturduğunu açıkladı.

JP Morgan Küresel Toptan Satış Müdürü Takis Georgakopoulos CNBC’ye verdiği röportajda büyük bir uluslararası teknoloji şirketinin sınır ötesi ödemeler için JPM Coin kullandığını söyledi. Şirketin adını ise vermedi.

JP Morgan, blokzinciri tabanlı JPM Coin’i Şubat 2019’da piyasaya sürmüştü. O zamanlar banka, yeni para biriminin sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde halletmek için kullanılacağını söylemişti. Her JPM Coin, bir ABD doları veya diğer itibari para birimleri için kullanılabiliyor.

Georgakopoulos, JP Morgan’ın yeni Onyx birimini başlattığını çünkü blokzinciri çözümlerinin banka için “gerçek bir iş haline gelebileceğini” söylüyor. Daha önce JPMorgan’ın blokzinciri projelerinin başında olan Umar Farooq, Onyx’in CEO’su oldu.

Yeni blokzinciri biriminin yanı sıra JP Morgan, Interbank Information Network adlı blokzinciri tabanlı ağını da “Liink” olarak yeniden markalaştırdı. JPMorgan, Liink katılımcılarının “Confirm” ve “Format” adlı iki uygulamaya da erişebileceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Confirm, ödeme talimatı hatalarıyla ilgili işletme maliyetlerini azaltmak ve potansiyel olarak sahtekarlığı azaltmaya yardımcı olmak için bir ödeme başlatmadan önce hesap bilgilerinin doğrulanmasına izin veriyor. Format ise bir ödeme mesajının anahtar ülkeye ve para birimine özgü bilgi gereksinimlerine tam olarak uyup uymadığını kontrol etmek için ödeme talimatı doğrulamasını sağlıyor.

JP Morgan’ın geliştirdiği blokzinciri ağı saniyedeki işlem sayısını ikiye katladı

KaynakThe Block