Kanada Dijital Ticaret Odası tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, blokzinciri endüstrisindeki Kanadalıların ülkedeki en yüksek ücret alan profesyoneller arasında olduğu görülüyor.

Raporda ayrıca, Kanada’daki blokzincir şirketlerinin, hükümetlerinin Kanada’daki kripto para birimi düzenlemesiyle ilgili ne durumda olduklarını anlamak için daha fazla yasal netlik istedikleri de belirtiliyor.

Çalışma, Accenture desteği ile Blockchain Araştırma Enstitüsü (BRI) tarafından gerçekleştirildi. Blokzinciri ve kripto para birimi sektöründeki 150’den fazla katılımcıdan veri toplandı.

Raporda, 2018 yılında Kanada’dadaki bir “blokzincir işçisi”nin ortalama maaşının Kanada ulusal ücret ortalamasının neredeyse iki katı olduğu belirtiliyor.

Ülkedeki blokzincir topluluğu, son birkaç yıl içinde blokzinciri ekosisteminin durumuna ilişkin politika yapıcıları eğitmek için oldukça aktif. Rapora göre blokzincir girişimcileri, yasal tanımların eksikliğini, dijital varlıklar ve menkul kıymetler arasındaki farkların sınıflandırılması ve anlaşılmasındaki tutarsızlığın altını çiziyorlar.

Senatör Deacon konuyla ilgili olarak: “Düzenleyicilerimiz tüketicilerin korunması, mahremiyet ve gizlilik, finansal suçlar ve finansal istikrar gibi önemli risk faktörlerini yönetmek için çalışıyor. Bu gerçekten önemli.” ifadelerini kullandı.

Kanada’daki blokzincir topluluğu bu alanda ilerleme kaydetmek için halkın yanı sıra hükümet yetkililerin de daha fazla blokzincir eğitimine ihtiyacı olduğunun farkında.