Kâr amacı gütmeyen iki sürdürülebilirlik kuruluşu, kereste tedarik zinciri yönetimini kolaylaştırmak için blokzinciriyle çalışan yeni platformlar başlattı.

Mayıs ayında, Orman Yönetim Konseyi (FSC), Gözetim Zinciri (CoC) tedarik zinciri standardına dayanan FSC blok zincirinin beta sürümünü açıklamıştı. Bu hafta ise Preferred by Nature, Timber Chain’in lansmanında FinTech girişimi iov42 ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

FSC’nin misyonu, dünya ormanlarının sürdürülebilirliğini dengelemek ve aynı zamanda onları ekonomik olarak uygun hale getirmek.

Gözetim Zinciri tedarik zinciri standardı ile FSC, FSC damgası ile satılan kerestenin iyi yönetilen ormanlardan geldiğine dair güvenilir bir güvence sağlamayı amaçlıyor. Daha önce standart, işlem doğrulaması için kağıt tabanlı bir sistem kullanılarak çalışıyordu. Bu da kerestenin FSC standartlarına uyduğunu iddia edebileceği ancak uymadığı anlamına gelen hileli manipülasyona karşı oldukça hassas bir sistemdi.

Bu nedenle FSC, güveni yeniden tesis etme umuduyla blokzinciri teknolojisini deniyor. Blokzinciri teknolojisinin merkezi olmayan ve değişmez doğası nedeniyle, gizli anlaşma yapan tarafların zincirde halihazırda kayıtlı olan sertifikalı materyal hacmini manipüle etmesi zor olacak. Bununla birlikte, herhangi bir blok inciri çözümünde olduğu gibi, blokzincirine kaydedilen verilerin ilk etapta doğru olduğundan emin olmak oldukça önemli. Pilot çalışmasının hedefi sahteciliği önlemenin yanı sıra doğrulama sürecini de hızlandırmak. Çalışma Ekim 2021’in sonuna kadar devam edecek.

Diğer taraftan Preferred by Nature ve iov42, bu hafta, gerçek zamanlı tedarik zinciri verilerinin iov42’nin dağıtılmış defterinde depolanmasına izin veren yeni bir hizmet olan Timber Chain’in piyasaya sürüldüğünü de duyurdu.

Her iki platform da veri güvenliğini ve izlenebilirliği artırmak için blokzincirinden yararlanmayı ve böylece küresel kereste pazarında tedarik zinciri bütünlüğünü geliştirmeyi umuyor.

Almanya Tedarik Zinciri Yasası Blokzincir Üzerinde Kurgulanabilir mi?

KaynakLedger Insights