İki büyük Japon şirketi Dainippon Printing ve Mitsubishi Chemicals, gıda ambalajları için biyokütle ve geri dönüştürülmüş hammadde kullanımlarını göstermek için Hollanda merkezli Circularise ile anlaştı.

Dainippon Printing ve Mitsubishi Chemicals, ürünlerinin sürdürülebilirliğini artırmak için petrol bazlı hammaddelerin hacmini azaltıyor ve bunları geri dönüştürülmüş plastiklerle değiştiriyor. İki şirket bunun için Circularise’ın teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Herkese açık bir blokzinciri kullanan Circularise’ın şu anda şu anda Porsche, Marubeni, Covestro ve DOMO ile ortaklıkları bulunuyor.

Akıllı Sorgulama teknolojisine de sahip olan blokzinciri tabanlı sürdürülebilirlik girişimi. Bu teknolojiyle birlikte bir alıcıya, tüm tedarikçileri açıklamadan, tedarikçi süreçleri ve tedarik zincirinin diğer paydaşları hakkında verileri sorgulama imkânı sunuyor. Örneğin, Akıllı Sorgulama ile birlikte herhangi bir tedarikçinin belirli bir oranda biyokütle veya geri dönüştürülmüş malzeme kullanıp kullanmadığını sorgulanabilir.

Blokzinciri teknolojisi sürdürülebilirlik çözümleri için gün geçtikçe daha sık kullanılmaya başlandı. Yakın bir zamanda BIS ve Hong Kong Para Otoritesi, sürdürülebilirlik iddialarının doğrulanması da dahil olmak üzere yeşil tahviller için blokzinciri deneme planlarını duyurmuştu.

Kereste tedarik zincirinde sürdürülebilirlik için blokzinciri

KaynakLedger Insights