Kore merkezli Klaytn, KreafterSpace adlı bir değiştirlemez token (NFT) oluşturma hizmeti başlatacağını duyurdu.

Girişim, NFT’lerin oluşturulmasını ve yönetimini basitleştirmeyi amaçlıyor. Kullanıcılar bir görüntüyü veya videoyu sadece Klaytn’3 yükleyerek onu bir NFT’ye dönüştürebilecekler. Dijital içerik KrafterSpace platformunda görüntülenebilecek veya Klaytn’in dijital cüzdanı Kaikas’ta saklanabilecek.

Kaikas, basılmış NFT’lerin yeniden satışını sağlayacak olan NFT pazaryeri OpenSea tarafından destekleniyor. Halihazırda platformda alınıp satılan, çoğunlukla oyunlar ve sporla ilgili Klaytn tabanlı NFT’ler de var.

Klaytn, OpenSea tarafından desteklenen ikinci halka açık blokzinciri platformu. Dijital içeriği basmak için en popüler halka açık blokzinciri Ethereum ilkiydi. KrafterSpace’in piyasaya sürülmesiyle, uçtan uca deneyimin çok daha sorunsuz hale gelmesi bekleniyor, çünkü NFT platformunun kendisinden depolamak için gereken dijital cüzdana, onu desteklemek için blokzincirine ve bir NFT’yi başarılı bir şekilde oluşturmak için gereken tüm platformları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlıyor.

Klaytn’e dijital içerik yüklemenin işlem maliyeti (gas fee) yok. Bu da yüksek işlem maliyetlerine maruz kalan Ethereum’a göre bir rekabet avantajı sağlıyor.

Blokzinciri sektöründeki en büyük zorluklardan birisi de kripto ve NFT’ler gibi ürünlerinin teknolojisini ve basımını desteklemek için kullanılan aşırı enerji. Bo noktada Klaytn, Ethereum kadar ademi merkeziyetçi olmadığı için az sayıda mutabakat düğümleri işletiyor. Bu nedenle enerjiyi Ethereum’un mevcut sürümünden çok daha verimli kullanıyor.

BCTR Webinar: “Blockchain ile Lüks Ürünlerin Özgünlüğü ve NFT”

KaynakLedgerInsights