Kore İnternet Güvenlik Ajansı (KISA) 2020 yılında blokzinciri ile ilişkili projelere 9 milyon dolar fon sağlayarak destek verencek. Kripto para birimi ile ilgili girişimler ise bu destekten yararlanamayacak.

Bilim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın altında çalışan KISA, üçüncü yılında da bu tür desteklere devam ediyor.

Destek programı kapsamında gelecek yıl için yaklaşık 10 proje seçilecek. Bunlardan birisi ve ikisi birkaç yıl boyunca destek alacak. KISA Blokzinciri Merkezi Müdürü Min Kyung-sik’e göre proje başına maksimum yatırım 1,2 milyon dolar değerinde olacak.

Programa hem kamu sektörü hem de özel sektör projeleri başvuruda bulunabilecek. 11 Kasım’a kadar sürecek olan başvuruların sonuçları 20 Aralık’ta açıklanacak. Kamu sektörünün merkezi kurumlar, bölgesel kuruluşlar ve çeşitli kamu kurumları gibi devlet ile ilişkili 400 kuruluştan herhangi birini içerdiğini de belirtmekte fayda var.

KISA, kripto para birimleriyle ilişkili girişimleri program kapsamının dışında bırakırken büyük finansal kuruluşlar tarafından öncülük edilen belirteç projelerine de açık kapı bırakıyor.

2019 yılında aynı program kapsamında 12 projeye toplamda 11 milyon dolar değerinde fon sağlanmıştı. 2020 yılında ise bu fon miktarının azaldığını görülüyor.

Güney Kore hükümeti, blokzincir projelerine devletin imkanları aracılığıyla destek vererek bir an önce bu teknolojinin gelişimine katkı sağlamak ve faydalarından yararlanmak istiyor.