Geçtiğimiz aylarda kripto firması BitGo’nun peşine düşen PayPal, anlaşmayı sonlandıramamışa benziyor. Birden fazla kaynağa göre bu anlaşma gerçekleşmeyecek ve BitGo kendine yeni bir yol çiziyor.

Bu yıl kripto piyasasına yönelik yaptığı hamlelerle dikkatleri üzerine çeken ödeme devi PayPal son olarak müşterilerine kripto para satın alma, satma ve saklama hizmeti vereceğini açıklamıştı.

Kripto alanındaki faaliyetlerini hızlandırmayı planlayan şirketin bunun için BitGo dahil birçok kripto para şirketinin satın alımıyla ilgilendiğine dair söylentiler çıkmıştı. Fortune’un haberine göre PayPal ile BitGo’nun anlaşması tamamlanmayacak.

BitGo CEO’su Mike Belshe yakın bir tarihte Fortune’a verdiği röportajda şirketinin şu anda müşterileri için 16 milyar dolar değerinde kripto para birimi varlığına sahip olduğunu ve her hafta birkaç önemli müşteri kazandığını belirtmişti. BitGo, 2013’ten beri piyasada olsa da, Coinbase ve Kraken gibi firmalara kıyasla daha düşük bir profile sahip. Şirketin temel temel teklifi, herkes yerine kurumlar ve diğer zengin müşteriler adına kriptoyu güvenli bir şekilde saklayan bir gözetim hizmeti.

Belshe, BitGo’nun mevcut Bitcoin piyasasından yararlanan birçok şirket arasında yer aldığını belirtiyor. Ancak PayPal ve Square gibi büyük şirketler sahaya girdikçe, kripto endüstrisinin güvenlik de dahil olmak üzere altyapı oluşturmada zorluklarla karşılaştığını söylüyor.

PayPal söylentileri hakkında da konuşan Belshe, kesin bir şey söylemese de BitGo’nun yıllar boyunca birçok tarafla görüşüldüğünü ve şirketin “küçük bir çıkışı” kabul etmeyeceğini vurguladı.

PayPal, satın alma görüşmeleri hakkında yorum yapmayı reddetti. Ancak ödeme devine yakın bir kişi, BitGo görüşmelerinin başarısız olduğunu doğruladı ve PayPal’ın diğer potansiyel kazanımları araştırdığını ekledi.

PayPal kripto para şirketlerinin peşine düştü

KaynakFortune