Kripto girişimi Gaunlet, Ribbit Capital önderliğinde gerçekleştirilen 23,8 milyon dolarlık yeni yatırım turunun ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Şirket, 2020’de Paradigm öncülüğünde 4,3 milyon dolarlık bir yatırım turunu tamamlamıştı. Tohum yatırımı ise 2018 yılında aldı. Som yatırım turunda Polychain ve Paradigm de bulunuyor.

Gaunlet’in platformu risk yönetimi gib alanlarda yardımcı olmak amacıyla DeFi protokolleri ve merkezi olmayan kuruluşlar için hizmetler sunuyor. Gauntlet platformunun kullanıcıları arasında Aave, Compound ve SushiSwap gibi protokoller yer alıyor.

Ribbit Capital’den Nick Shalek’in konuyla ilgili olarak kullandığı ifadeler şöyle: “Merkezi olmayan finans ekosistemi karmaşık bir şekilde gelişip büyüdükçe, güçlü risk yönetimi altyapısının önemi daha da belirgin hale geliyor. Gauntlet’in risk yönetimi ve sermaye optimizasyonu konusundaki uzmanlığı, şirketin DeFi’nin daha geniş çapta benimsenmesini kolaylaştırmada kilit bir rol oynamaya devam etmesini sağlayacak ve nihayetinde kurumsal sermaye girişlerini Gauntlet’in risk çerçevelerini ve ürünlerini benimseyen protokollere doğru yönlendirecektir. Ribbit ekibi, DeFi’yi en verimli küresel finansal sistem yapma yolculuğunda Gauntlet ile ortak olmaktan heyecan duyuyor.

Bu yatırımla birlikte 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn kulubüne giren Gaunlet, bu yatırımla birlikte geliştiriciler, mühendisler ve veri bilimcilerinden oluşan ekibimizi önemli ölçüde genişletmeyi planlıyor.

Kripto odaklı VC Electric Capital, 1 milyar dolar yatırım aldı

KaynakGaunlet