Kuzey Kore, uluslararası yaptırımlardan kaçınmak ve ABD’nin egemen olduğu küresel finans sistemini atlatmak adına kendi kripto para birimini geliştirmeye başladı.

Pyongyang’ın bir süredir kripto para birimlerine yönelik ilgisi olduğu biliniyor. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen ülkedeki ilk blockchain ve kripto para konferansında yurt içindeki uzmanlar ve yabancı şirketler bir araya gelmişti.

Kuzey Kore’nin kripto para konferansından sorumlu olan Alejandro Cao de Benos, geliştirilmekte olan kripto para biriminin henüz bir isminin olmadığını ve bitcoin ya da diğer kripto para birimlerine benzer bir varlık olacağını söylüyor.

Belirteç oluşturulması için henüz erken bir dönemdeyiz. Şu anda ona değer verecek malları inceleme aşamasındayız.

Kuzey Kore’nin New York’taki büyükelçiliği Cao de Benos’un açıklamalarına yönelik olumlu ya da olumsuz bir karşılık vermedi. Nitekim yönetimi yakından izleyenler Kuzey Kore’nin halihazırda yaptırımlardan kaçınmak adına kripto para birimini geliştirmek ve dağıtımını yapmak için yeterli uzmanlığa sahip olduklarını söylüyor.

Cao de Benos Kuzey Kore hükümetinin bazı yabancı şirketlerle eğitim, sağlık ve finans alanında blokzinciri sistemleri geliştirmek için anlaşma imzaladığını da iddia ediyor. Ancak, konferansa katılan veya imzalama sözleşmelerinde “büyük isimlerden” hiçbirinin “yaptırımlar ve sahte haberler nedeniyle” ortaya çıkamayacağını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta Cao de Benos, Şubat ayında düzenlenecek olan bir blokzinciri konferansını duyurmuştu. Ancak bu konferans da gazetecilerin katılımına yasak olacak.

KaynakVice