İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney dünyanın rezerv para biriminin Libra benzeri bir kripto para birimi olması gerektiğini söylüyor.

Bloomberg’in haberine göre ABD dolarının yerini dijital bir çözümün alması gerektiğini savunan Carney, Facebook’un Libra’sına benzeyen bir kripto para biriminin bunu yapabileceğini düşünüyor.

ABD Federal Rezervi’nin Jackson Hole’deki yıllık toplantısın konuşan Carney konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Artan ekonomik politika belirsizliği, açık korumacılık ve daha da ileri düzeyde, sınırlı politika alanı nedeniyle olumsuz şokların yeterince telafi edilemeyeceği endişelerinin bir araya gelmesi küresel ekonomideki enflasyonla ilgili önyargıları daha da artırmaktadır.

Carney, kısa vadeli merkez bankacılarının bu durumla başa çıkmaları gerektiğine ve konuya yönelik önemli adımların atılması gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

Carney son olarak doların dünya üzerindeki rezerv para birimi konumunun Libra’ya benzer bir para birimi ile değiştirilmesi gerektiğini de savundu. Carney bunun Çin para birimi Yuan’ın doların yerini almasından daha iyi bir seçenek olduğunu söylüyor.

İlgili konuşma metnine buradan ulaşabilirsiniz.