Bloomberg’in haberine göre Visa, Mastercard, PayPal ve Stripe Facebook’un sabit akçe projesi Libra’ya resmi olarak destek vermekte tereddüt ediyor.

Bu dört küresel ödeme şirketi ilk etapta her ne kadar Libra’nın kurucu üyeleri arasında gösterilse de projeye resmi olarak destek vermek konusunda çekingen davranıyorlar. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise bu şirketlerin finans piyasasındaki kilit düzenleyicilerle aralarını iyi tutmak istemeleri olarak gösteriliyor. Neticede bu düzenleyiciler, para aktarımı ve ödeme işletmelerinin başarılı bir şekilde operasyonlarını sürdürmesi için kritik öneme sahipler.

Bloomberg’e göre, ödeme şirketlerindeki yöneticiler Facebook’un veri ve gizlilik konularını ele alma şekliyle ilgili endişe duyuyorlar. Ayrıca yöneticiler, Facebook’un küresel olarak düzenleyiciler tarafından gösterilen desteği de abarttığını düşünüyor. Libra resmi olarak duyurulduğundan beri devlet yetkililerinden gelen tepkiler evrensel bir seviyeye ulaştı. Projeye, ABD’deki kongre üyelerinden tutun Fransa ve Almanya’daki maliye bakanlıklarına kadar yüzlerce tepki tepki geldi.

Tüm bunlara karşın Facebook, Libra Birliği’nin tüzüğünün üyeler tarafından resmi olarak kabul edilmesini umuyor.

Libra’nın teknik açıdan gelişimi ise beklenenden hızlı ilerliyor. Facebook’un dijital cüzdan ürünü Calibra ve diğer dört Libra Birliği üyesi şimdiden bir test ağı işletiyor ve test işlemleri gönderiyor.

Teknik gelişmelere rağmen Libra projesinin üyeleri, eşi benzeri görülmemiş düzenleyici baskıları karşısında ne yapacaklarını yeniden düşünüyorlar. Dolayısıyla konu hakkındaki belirsizlikler sürüyor.

KaynakBloomberg