Bahreyn Finansal İşlemler için Elektronik Ağı (BENEFIT) ve Mastercard iş birliğine giderek bankalara daha hızlı, güvenli ve özel sınır ötesi ticari ödemeler getirmek için blockchain programının pilotunu başlattı.

Yapılan ortaklık, bankacılık sektörü, blockchain yatırımları yapan şirketler ve iş dostu bir yer olarak konumunu güvence altına almak isteyen bir bölge için oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca blockchain bankacılığının Orta Doğu’da ulusal düzeyde uygulanmasını da güvence altına alacak.

Pilot program bankaların, Mastercard’ın sınır ötesi B2B hizmetini kullanarak güvenli, özel ve doğrudan bir ağ üzerinden para gönderip almalarını sağlayacak. Teknoloji günümüzün B2B ödemelerindeki hız ve şeffaflık gibi sorunları çözerek taraflara kolaylık sağlıyor.

İşletmeler, bankaların aracılara ihtiyaç duymadan güvenli, özel blockchain ağını kullanarak gerekli ödeme bilgilerini doğrudan takas etmelerini sağlayacak. Böylelikle ödeme kesinliğinin sağlanması nedeniyle hak sahiplerine daha hızlı ödeme yapabilecekler. Bankalar aynı zamanda B2B ödeme eğilimlerine de erişecek ve finansal verilerinin mahremiyetinden ödün vermeden müşterilerin satın alma davranışlarına dair içgörü kazanacaklar.

Mastercad Orta Doğu ve Kuzey Amerika Başkanı Khalid Elgibali konuyla ilgili olarak: “Blockchain, ödemelerin yapılmasını değiştirme potansiyeline sahiptir. Bir teknoloji şirketi olarak Mastercard, bölgeye akıllı bir ekonomi için altyapı oluşturmaya yardımcı olan en yeni ödeme teknolojilerini tanıtmaktan gurur duyuyor. Mastercard, BENEFIT ve bölgedeki diğer ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ederek, daha fazla verimlilik sağlama, şeffaflığı artırma ve dijital ekonomilerin gelişimini destekleme konusunda yardımcı olabilecek blockchain kullanımlarını araştırmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.