Yayınlanan iş ilanlarına göre Mastercard, kripto para birimi odaklı ödemeler ve cüzdan çözümleri için kıdemli iş gücü arayışında.

Açık roller arasında “ürün geliştirme ve yenilik – blockchain çözümleri mimarı” ve “ürün yönetimi – kripto para birimi / cüzdanlar” başlıklı iki yönetici ve blockchain ürün yönetiminde yönetici yardımcısı bulunuyor. İş ilanlarının açıklamalarına göre yeni çalışanlar “Yeni ürünler ve çözümler geliştirmek için Franchise, Uyumluluk, Düzenleme, Ürünler, Laboratuarlar, Bölgeler ve Teknoloji’den oluşan çapraz fonksiyonel bir ekiple çalışacak.

İş tanımlarından ikisinde, özellikle bu yeni işe alımların liderlik etmesi beklenen blockchain projelerinin bir parçası olarak “cüzdan çözümlerinden” bahsediliyor. Bu iki rol aynı zamanda adayların kripto para birimi cüzdanı ürünlerini yönetme deneyimine sahip olmalarını gerektiriyor. Bu cüzdan çözümlerinin neye benzeyeceği henüz net değil.

Mastercard, Facebook’un tartışmalı blockchain projesi Libra‘nın 27 kurucu üyesinden birisi. Bu üyelerin her biri Libra blockchain üzerinde kendi uygulamalarını geliştirebilirler. Bu da Mastercard’ın Facebook’un Calibra’sı ile rekabet edebilmek için alternatif bir cüzdan çözümü çıkarmasının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Yönetici seviyesindeki üç rolün yanı sıra Mastercard, blockchain mühendisleri ve blockchain bilgisi olan analistler için de işe alım yapıyor. Ödeme devi yıllardır kendi blockchain’ini geliştirmek için çalışıyor. Şirket 2017 yılında yeni bir ödeme ağı denemek için blockchain’i tüccarlara ve bankalara açtığını duyurmuştu. Geçtiğimiz sene ise Mastercard’a blockchain konusunda uzman olan 175 kişi katıldı.