Meksika Cumhurbaşkanlığı hesabından atılan bir tweet’e göre Meksika Merkez Bankası 2024 yılına kadar kendi dijital para birimini dolaşıma sokmayı planlıyor.

Resmi hesaptan yapılan paylaşımda kullanılan ifadeler şöyle: “Banxico, bu yeni teknolojileri ve yeni nesil ödeme altyapısını dikkate alarak, 2024 yılına kadar kendi dijital para birimine sahip olacağını bildirdi.

Duyuru bir merkez bankası dijital para birimine (CBDC) atıfta bulunurken kriptodan bahsetmiyor. Meksika’nın finans yetkilileri, kripto para birimleri konusunda temkinli bir yaklaşım benimsiyor. Geçtiğimiz dönemlerde bu alanda faaliyet gösteren finansal kurumların kripto tabanlı ürünler sunmasını yasaklanmıştı.

2021’in Haziran ayında, Meksika Merkez Bankası, milyarder Ricardo Salinas Pliego’nun bankasının Bitcoin’i kabul etmeye çalıştığını söyleyen bir tweet’inin ardından kripto para birimlerinin yasal para birimi olmadığını yinelemişti. Meksika’nın başkanı Andrés Manuel López Obrador da Ekim ayında ülkenin Bitcoin’i El Salvador gibi yasal bir para birimi yapma olasılığının düşük olduğunu söylemişti.

Meksika hükümeti her ne kadar kripto para birimlerine karşı temkinli bir tavır izlese de merkez bankası destekli dijital para birimlerine kayıtsız kalmayacak gibi görünüyor. Uzun süredir birçok ülkenin gündeminde olan CBDC’ler için artık takvimler oluşturulmaya ve somut hedefler koyulmaya başlandı.

Merkez Bankaları sınır ötesi CBDC kullanımını test edecek

KaynakThe Block