Japonya’da 84 milyondan fazla kullanıcısı olan LINE, Cuma günü yaptığı açıklamada kendi token’ı olan LINK’i, dijital hizmetlerini kullananlara verdiği bir ödül programı başlattığını duyurdu.

CoinDesk’in haberine göre kullanıcılar hesaplarını, havale ve ödeme için LINE Pay, kişisel yatırım için LINE Securities ve kredi değerlendirmesi için LINE Score dahil olmak üzere üç mobil uygulamasına bağlayarak LINK ile ödüllendirilebilecekler.

Ödül programı, LINE’ın blokzinciri girişimini teşvik etme çabasının bir parçası. 2018 yılında şirket, patentli LINE Blokzinciri’ne dayalı merkezi olmayan uygulamalar (dapps) geliştirmek için kendi bünyesinde bir laboratuvar oluşturmuştu. Şirket geçtiğimiz Ağustos ayında da dijital varlık cüzdanını ve dapp geliştiricileri için bir geliştirme platformunu başlatmıştı.

LINE’ın başlattığı program kapsamında LINE Pay tarafından verilen LINE ailesi kredi kartlarına sahip 10.000 kullanıcı, 2.000 yen (19.6 $) değerinde LINK token alırken, LINE Securities kullanıcıları bir hesap açarak ya da anket cevaplayarak 500 yen (4.76 $) değerinde token kazanabilecekler.

Kullanıcılar daha sonra kazandıkları bu varlıkları LINE’ın kripto varlık ticareti hizmeti Bitmax ile itibari para birimine dönüştürebilecekler.

Şirket bu programlar birlikte kullanıcılarını, daha fazla insanın LINK token’ını bir ödeme yöntemi olarak alıp satacağı veya kullanacağı token ekonomisine katılmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

LINE bu hamleleri konusunda yalnız değil. Diğer mesajlaşma uygulaması şirketleri de geniş kullanıcı tabanlarından yararlanmak için kendi yerel token’larını geliştiriyor. Kik ve Telegram daha önce bir blokzincirinde kendi token’larına sunmak için çalışmalar yürütmüştü.

LINE dijital cüzdan ve blokzinciri geliştirme platformunu duyurdu

KaynakCoinDesk