Microsoft’un aldığı yeni bir patent, insan vücudundaki eylemleri kullanan yeni bir kripto madencilik çözümüne işaret ediyor.

İlk başta kulağa biraz tuhaf gelse de insanların enerji çıktılarını takip eden bir çeşit sunucuya bağlanma fikrini aşabilirseniz, bu sistem çevreye zarar vermeden kripto madenciliğinin sürdürülebilir bir yolu olabilir.

Patente göre Microsoft, kripto para birimi mandeciliği yapmak için gereken insan vücudu faaliyetinin olduka basit olduğunu belirtiyor. Yani aklınıza bir sunucuya bağlı şekilde koşu bandında saatlerce koşmak gibi bir şey gelmesin. Yapılan açıklamaya göre: “kullanıcı bir reklamı görüntülemek, belirli internet servislerini kullanmak, bir bilgi ya da servis saplayıcı tarafından sağlalan görevleri yerine getirdiğinde yayılan beyin dalgası veya vücut ısısı madencilik sürecinde kullanılabilecek.

Patent belgeleri, bu tür bir faaliyetin, bazı geleneksel kripto para birimi sistemleri için şu anda gerekli olan “büyük işlem gücünün” yerini alabileceğini söylüyor. Bunu, vücut faaliyetinden toplanan verilerin iş kanıtı olarak kabul edilmesine dayandırıyorlar. Yani bir kullanıcı hesaplama zorluğunu bilinçsize çözebilir.

Patent, belirli görevlerin ne kadar etkinlik ürettiklerine bağlı olarak hesaplama enerjisini buna göre azaltacağını veya artıracağını da belirtiyor. İnsan vücudu aktivite verilerini kullanan kripto para sistemi, büyük olasılıkla giyilebilir bir cihaza komut veren bir sunucu üzerinden çalışacaktır.

Microsoft henüz bu yeni kripto para biriminin özellikle herhangi bir blokzincirine dayanıp dayanmayacağını veya yazılım devinin kendi çerçevesini oluşturup oluşturmayacağını açıklamadı.

VIAFintechİstanbul