Vancouver merkezli şirket MineHub metal tedarik zincirini otomatikleştirmek için bir blockchain platformu geliştirdi. Platform önümüzdeki ay kullanıma sunulacak.

Şirket şimdiden Goldcorp, Capstone, Wheaton ve Ocean Partners gibi şirketlerle anlaşmaya varmış durumda. Finansal tarafına ise Amsterdam merkezli ING destek veriyor. MineHub geçtiğimiz günlerde ise teknoloji ortağı olarak Amphore ile anlaştıklarını açıkladı.

MineHub CEO’su Arnoud Star Bussman Amphore ortaklığıyla ilgili olarak: “MineHub platformunun ne kadar açık olduğunu göstererek hem teknoloji ortaklarıyla hem de müşterilerle sorunsuz bir şekilde bütünleşmemizi sağlayan bu ortaklık bizim için önemli bir dönüm noktası olacak.” ifadelerini kullandı.

MinheHub geçtiğimiz sene metal tedarik zincirindeki modası geçmiş yöntemleri iyileştirmek hedefiyle kuruldu. Şirket mevcut durumda sektörün büyük ölçüde kağıt dokümanlara dayandığını, bunun oldukça verimsiz ve maliyetli olduğunu iddia ediyor.

Blockchain teknolojisiyle birlikte MineHub bu sorunu ortadan kaldırarak sürdürülebilirlik ve güvenlik sağlamayı umuyor. Firmanın platformu HyperLedger Fabric üzerinde çalışıyor ve IBM’in bulutu tabanlı çözümünü kullanıyor.