Covalent, karbon ayak izini azaltmak ve tedarik zincirini düzene sokmak için IBM’in blokzinciri çözümünü kullanmayı planlıyor.

Yakın bir zamanda sürdürülebilir teknoloji sağlayıcısı Newlight Technologies tarafından piyasaya sürülen bir marka olan Covalent, gözlük ve el çantaları dahil olmak üzere moda aksesuarları satıyor.

Şirketin ürünleri, eriyebilen, plastik ve deriye alternatif olarak kullanılabilen bir biyomateryal olan AirCarbon kullanılarak üretiliyor.

Marka, ürünlerinin nasıl yapıldığına ve ortamı nasıl etkilediğine dair doğrulanmış bir kayıt oluşturmak için IBM’in blokzincirini kullanacak. Şirketin açıklamasına göre Covalent’in bu adımı sayesinde müşteriler üretim sürecini takip ederek ürünlerinin doğaya nasıl bir etkisinin olduğunu görebilecek.

Her Covalent ürünü 12 haneli eşsiz bir numaraya sahip olacak. Bu numaralar AirCarbon’un oluşturulduğu zamanı gösterecek ve müşterinin takibine imkân tanıyacak.

IBM Blokzinciri Genel Müdürü Alistair Rennie konuyla ilgili olarak “Blokzincirinin güveni geliştirme yeteneği, Covalent’in müşterilerine ürünlerinin nasıl yapıldığını daha iyi anlamalarını sağlar. Buna karşılık, Covalent daha iyi bir müşteri deneyimi ve tüketicilerin seçimlerinin çevreyi nasıl etkilediğini anlamaları için daha iyi bir fırsat yaratabilir.” ifadelerini kullandı.

Zeytinyağı tedarikçileri IBM Food Trust platformuna katılıyor

KaynakIBM