Birkaç ürünü için blokzincirini denedikten sonra Nestlé, Zoégas kahve markasının izlenebilirliği için IBM Food Trust kurumsal blok zincirini kullanacak. İsviçre merkezli çok uluslu şirket, Güney Amerika’daki çiftliklerden tedarik zincirine giren kahve çekirdeklerini sertifikalandırmak için The Rainforest Alliance ile ortaklık kurdu.

Zoégas, kavrulmuş koyu kahveleriyle bilinen bir marka. Ülkedeki en eski kahve üreticilerinden biridir ve 1986 yılında Nestlé tarafından satın alınmıştır.

Şirket İsveç’te Zoégas kahvelerinin seçkin ürünlerini piyasaya sürmüştü. Bunlar arasında ‘Yaz 2020’ serisi Rainforest Alliance tarafından sertifikalandırılacak.

Zoégas kahvesi, kahve çekirdeklerini kökenlerine kadar izlemek için tüketiciler tarafından taranabilen QR koduyla birlikte gelecek. Zoégas, Helsingborg’da fasulyelerin kavrulduğu, öğütüldüğü ve paketlendiği bir fabrikaya sahip. IBM Food Trust blokzinciri ise çiftçiler, hasat zamanı, belirli gönderiler için işlem sertifikası ve kavurma süresi hakkında bilgi kaydedecektir.

Nestlé evde kahve sektörünün en büyük oyuncularından birisi. Nescafe markasına sahip olan şirket aynı zamanda Nespresso ve Nescafé Dolce Gusto’yla da biliniyor.
İsviçre merkezli şirket, tedarik zinciri operasyonlarında izlenebilirlik için blokzincirini ilk uygulayıcıları arasındadır. Geçtiğimiz yılki ‘Chain of Origin’ girişimi IDC Dijital Dönüşüm Ödülleri’ne aday gösterilmişti. Aynı zamanda, küresel çapta büyük ilgi gren ve ortaklıklara imza atan IBM Food Trust’ın da kurucu üyelerinden birisi.

Blokzinciri teknolojisinin sunduğu şeffaflık ve güvenlik tedarik zincirini takip etme konusunda son derece yararlı olabilir. Bunun farkında olan şirketler teknolojiyi tedarik zinciri operasyonlarına entegre etmeye çoktan başladı.

Blokzinciri, tedarik zinciri ekosistemi için neden önemli?

KaynakLedgerInsights