Nike bu hafta başında yaptığı açıklamada RTFKT’i (Artefact) satın alarak metaverse’e yönelim bir adım daha attığını duyurdu.

RTFKT, kültürü ve oyunu birleştiren NFT’ler yapmakla tanınan bir koleksiyon stüdyosu. Şirket, Ocak 2020’de Benoit Pagotto, Chris Le ve Steven Vasilev tarafından kurulmuştu.

Nike, satın almayla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, ekibin benzersiz bir sanal ürün ve deneyim yaratmak için oyun motorları, NFT’ler, blokzinciri kimlik doğrulaması ve artırılmış gerçeklikteki en son gelişmelerden yararlandığını söylüyor.

Nike CEO’su John Danahoe konuyla ilgili olarak “Bu satın alma, Nike’ın dijital dönüşümünü hızlandıran ve spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün kesiştiği noktada sporculara ve içerik oluşturuculara hizmet etmemize olanak tanıyan bir başka adımdır.

Özgün ve bağlantılı bir markaya sahip çok yetenekli bir içerik oluşturucu ekibi ediniyoruz. Planımız, RTFKT markasına yatırım yapmak, yenilikçi ve yaratıcı topluluklarına hizmet etmek, bunları büyütmek ve Nike’ın dijital ayak izini ve yeteneklerini genişletmek.” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda sanatçı Takashi Murakami ile CloneX adlı bir ortaklık başlatan RTFKT, dijital alanda zaten güçlü bir geçmişe sahip. CryptoSlam’e göre proje şimdiden 75 milyon dolardan fazla işlem hacmi görmüş durumda.

Deloitte: Genç koleksiyonerlerin yüzde 64’ü NFT’lerle ilgileniyor

KaynakThe Block