Deloitte, genç koleksiyonerlerin (35 yaş altı olanlar) çoğunluğunun blokzinciri teknolojisi, büyük veri, analitik ve yapay zekanın sanat dünyasında iş yapma şeklini değiştireceğine inandığını ortaya koyan “Art & Finance” raporunun 7. baskısını yayınladı.

Raporda öne çıkan bazı detaylar şöyle:

  • Pandemi sırasında, genç koleksiyonerlerin %86’sının sanat yatırımı ve ürünlerine olan ilgisi arttı. Daha yaşlı koleksiyoncularda ise bu oran yüzde 61 seviyesinde.
  • Ankete katılan genç koleksiyonerlerin %85’i blokzinciri teknolojisinin şu anda işin yürütülme şeklini değiştirebileceğini belirtirken büyük veri, analitik ve yapay zekanın sanat üzerinde bir etkisi olacağına inanıyor. Daha yaşlılarda ise bu oran yüzde 52 seviyesinde kalıyor.
  • Genç koleksiyonerlerin %64’ü NFT’lere güçlü bir ilgi duyduğunu belirtirken %43’ü sanat eserleriyle bağlantılı kısmi yatırımın kendilerini ilgilendirdiğini söyledi. Yaşı daha ileri olan koleksiyoncuların ise sadece %18’i NFT’lere ilgi duyuyor.

Deloitte Lüksemburg Direktörü Adriano Picinati raporla ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor: “Sanat ve finans ekosisteminde özellikle yeni teknoloji sayesinde sanatla baş etmenin alternatif yolları konusunda birçok hareket gözlemledik. Ayrıca nesiller boyunca farklı ilgi alanları görüyoruz. Genç koleksiyoncular, yaşlı koleksiyonculara göre finansal getiriler, sosyal etki yatırımları ve dijital çözümlerle daha fazla ilgileniyor. Piyasa oyuncuları, sanat ve varlık yönetimi endüstrisinin geleceğini şekillendirecekleri için yeni nesli dinlemeli.

Yapay Zeka, Sanat ve NFT’nin Kesişimine Nazik Bir Giriş

KaynakFinextra